Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK

Koenzym Q10

Ønsker du i stedet et abonnement, bestiller du her

245,00 kr.
101952
På lager
+

Koenzym Q10

90 eller 180 kapsler à 100mg koenzym Q10 (ubiqinon)

Q10 (koenzym Q10) er en vitaminbeslektet substans som har en sentral rolle i energiomsetningen. Den finnes i cellenes mitokondrier og celler med et stort energibehov har mange mitokondrier. Hjerne, muskler, hjertemuskel, nyrer og lever er de mest energikrevende organene i kroppen. Derfor rammes de hardest ved forstyrrelser i cellenes energiproduksjon.

Q10 medvirker til at energien fra forbrenningen av næringsstoffer overføres til molekylet ATP (adenosintrifosfat) som lagrer energi til cellene. Q10 er essensielt for bl.a hjertemuskulaturen og kroppens immunforsvar. I tillegg har den en kraftig antioksidant virkning som beskytter kroppens celler mot frie radikaler.

Q10 finnes i alle kroppens celler, men nivået begynner å synke mot slutten av 20-års alderen. Sykdom, stress, hard trening og medisiner med kolesterolsenkende statiner kan også føre til at kroppens Q10-reserver blir redusert. Det er da viktig å gjenopprette nivået ved økt inntak av Q10. Hvis du også ønsker å ta et tilskudd av Q10 kan du være trygg på at dette ikke påvirker kroppens egenproduksjon av stoffet.

Kroppens egenproduksjon av Q10 foregår i leveren. De beste matkildene til Q10 er storfekjøtt, svinekjøtt og fet fisk. Et typisk norsk kosthold antas å tilføre kroppen omtrent 10mg med Q10 pr dag.

Høyeste kvalitet
• Naturi Q10 inneholder 100% naturlig Q10 som er fermentert av gjær og er identisk med den som forekommer naturlig i kroppen.
• Innholdet i kapselen er renset for oksygen for å forhindre oksidering og kapslene er lysbeskyttet for å unngå nedbryting av de aktive virkestoffene.
• Emulgert i solsikkeolje for økt absorpsjon.
• Q10 råvaren er i utgangspunktet krystallinsk, som i svært liten grad opptas i kroppen. Dette problemet er løst ved en spesiell form for varmebehandling av Q10-krystallene som endrer krystallstrukturen. Dermed økes dens overflate slik at den oppløses fullstendig ved kroppstemperatur, noe som frigir hvert enkelt Q10 molekyl for lett opptak i tarmen.

Ubikinon eller ubikinol (ubiquinol)?
Q10 finnes i to former. En oksidert form som kalles ubikinon og en redusert form som kalles ubikinol. Leveren produserer den oksiderte ubikinon og Q10 fra mat inneholder også ubikinon. Q10 blir redusert (aktivert) i blodet og lymfesystemet. I cellenes mitokondrier veksler Q10 mellom disse formene etter behov. Det er gjort en enorm mengde med forskning på Q10, men nesten all dokumentasjon på virkning og sikkerhet finnes pr dags dato på den oksiderte formen, ubikinon. Det mangles dermed mye kunnskap om ubikinol. Vi vet forøvrig at alle som kan absorbere fett også kan absorbere Q10 oppløst i fett. Noen få eldre som har problemer med å omdanne ubikinon til ubikinol kan ta et tilskudd av mineralet selen som bidrar til å omdanne ubikinon til ubikinol. Ubikinol mener vi kan ha en hensikt kun ved terapeutisk dosering med tett oppfølging fra profesjonelt helsepersonell. Dette fordi ubikinol-nivåene i blodet kan bli ustabile og for høye, i motsetning til med ubikinon, der blodnivåene i større grad flater ut på et normalt nivå. Vi selger kun den oksiderte ubikinon varianten da vi mener dette er den beste, mest stabile og tryggeste formen for Q10.

Mangelsymptomer
Muskelsmerter, høyt blodtrykk, hodepine, tretthet, kretsløpsforstyrrelser, dårlig hukommelse, svakt immunforsvar, dårlig sædkvalitet, uregelmessig hjerterytme og tannkjøttbetennelse (periodontitt). De med kreft og hjerte-karsykdom kan også mangle Q10.

PS: Q10 er også effektiv når den tas sammen med PQQ, siden de to arbeider sammen synergistisk. Som med PQQ er Q10 en kraftig antioksidant.

Aktive ingredienser pr kapsel
Koenzym Q10 (ubiqinon): 100mg

Tiamin / vitamin B1 (tiaminhydroklorid): 165µg (15% av referanseverdi)

Andre ingredienser
Mikrokrystallinsk cellulose, kapsel av hydroksypropylmetylcellulose (HPMC) med titandioksid og jernoksid (rød farge).

Anbefalt dagsdose:
1 kapsel i forbindelse med et måltid
Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides. Erstatter ikke et variert kosthold.

Forsiktighetsregler
Inntak av kosttilskudd bør generelt skje i samråd med lege. Dette gjelder især ved medisinbruk, under medisinsk tilsyn samt for gravide og ammende. Q10 kan ha en blodfortynnende effekt og bør ikke inntas ved bruk av blodfortynnende medikamenter uten i samråd med lege.

Allergiinformasjon
Selv om det tas strenge forholdsregler for å forhindre krysskontaminering, produseres dette produktet i et anlegg som også håndterer allergibaserte materialer.

Produsert i Storbritannia etter GMP standard og BS EN ISO 9001:2008 sertifisert kvalitetssikring.


PS: Det er også mulig å abonnere på alle våre produkter. Abonnement kan du bestille her

Relaterte produkter