Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK

Optimal Omega 3-6-9 Balanse

Ønsker du i stedet et abonnement, bestiller du her

140,00 kr.
101993
På lager
+

Optimal Omega 3-6-9 Balanse

90 kapsler à 1160mg balanseolje

En velbalansert blanding av tre premiumoljer, med gunstige fettsyrer fra omega-3, omega-6 og omega-9

Fra naturens aller rikeste kilder og av høyeste kvalitet
• Omega-3 fettsyren ALA fra kaldpresset linfrøolje.
• Omega-6 fettsyren GLA fra kaldpresset agurkurtolje.
• Omega-3 fettsyrene EPA og DHA fra høykonsentrert fiskeolje i naturlig triglyseridform.

Omega-3 fettsyrene DHA og EPA
EPA og DHA fettsyrene bidrar begge til hjertets normale funksjon, mens DHA bidrar til:
• opprettholdelse av normal hjernefunksjon, normalt syn og normale triglyseridnivåer i blodet.
• at mors inntak gir normal utvikling av øyne og hjerne hos fostre og diende spedbarn.
Gunstig effekt oppnås ved daglig inntak av 250mg EPA og DHA. 

Omega-3 fettsyren ALA
• 15-20% av cellemebranen i kroppen vår består av omega-6 fettsyren ARA (arakidonsyre). Høyt nivå av ARA kan gi økt betennelse og oksidasjon. Andelen av de sunne omega-3 fettsyrene DHA, EPA og ALA er til sammen langt lavere. Daglig inntak av DHA og EPA bygges tildels inn i cellemembranen på bekostning av ARA og økt inntak av ALA bidrar til at tilgjengelig 6-desaturase produserer mindre ARA fra linolsyre (omega-6). Også derfor kan det være gunstig med ALA-rik linfrøolje ved inntak av gunstig GLA-rik omega-6 olje, som også inneholder linolsyre. Optimal Omega 3-6-9 Balanse er allerede rik på fettsyren GLA fra agurkurtolje, men også Nattlysolje er rik på GLA.
• ALA (alfa-linolensyre) bidrar til å opprettholde normalt kolesterolnivå i blodet ved et daglig inntak på 2 gram. I følge forskrift om ernærings- og helsepåstander om næringsmidler oppnås ikke denne mengden ved vårt anbefalte inntak av Optimal Omega 3-6-9 Balanse, men er en bekreftelse på en av fettsyrens nytte for kroppen. For fullgod effekt av alle fettsyrene anbefaler vi et daglig inntak på 3 stk kapsler med Optimal Omega 3-6-9 Balanse + 3 stk kapsler med Linfrøolje

GLA, omega-6 fettsyren kroppen gjerne kan få mer av
• Det er en viss bekymring for at vi får i oss mer omega-6 enn vi burde i vårt kosthold. Det vises til at for mye omega-6 kan fremme betennelse, noe som betyr at det ikke kan være bra for oss. Noen typer omega-6 fettsyrer kan riktig nok fremme betennelse, som for eksempel arakidonsyre, men det er ikke tilfellet for alle omega-6-fettsyrer, spesielt ikke for gamma-linolensyre (GLA).
• Omega-6 fettsyren arakidonsyre finnes i bl.a kjøtt, egg og meieriprodukter. Arakodinsyre er viktig for muskelvekst, hjernens utvikling og opprettholdelse av et sunt nervesystem. Kroppen trenger ikke mye av denne omega-6 fettsyren og et for høyt nivå kan fremme betennelse.
• Linolsyre er en annen omega-6 fettsyre som kroppen omdanner til omega-6 fettsyren GLA, som gir en rekke helsemessige fordeler som oppstår fra dens antiinflammatoriske effekter. Dersom vi har et overskudd av arakidonsyre i kroppen vår, forhindrer det linolsyre i å konvertere til GLA. Når linolsyre ikke konverteres til GLA, kan det utgjøre et problem, da balansen mellom pro-inflammatoriske og antiinflammatoriske næringsstoffer ikke opprettholdes i kroppen. På grunn av dette kan et overskudd av arakidonsyre føre til mangel på GLA. Når vi bruker antiinflammatoriske næringsstoffer som GLA, balanserer den de inflammatoriske egenskapene til arakidonsyre og andre pro-inflammatoriske næringsstoffer.
• En vanlig misoppfatning er at når kostholdet vårt allerede inneholder for mye omega-6, trenger vi ikke å supplere med GLA. Men når det sammenlignes med andre omega-6 fettsyrer, gir GLA et helt annet sett med fordeler med sine anti-inflammatoriske egenskaper. Som nevnt kan et overskudd av noen typer omega-6 fettsyrer forårsake unormal betennelse i kroppen vår, og vi trenger GLA for å nøytralisere og reversere denne effekten. Agurkurt er naturens rikeste kilde til GLA. I motsetning til andre omega-6 fettsyrer trenger vi ikke å bekymre oss for å innta for mye GLA. Studier utført ved bruk av agurkurtolje viser at GLA er trygt, selv i større mengder.

Oljesyre, en gunstig omega-9 fettsyre
• Finnes i de fleste av våre celler. Denne enumettede fettsyren er nødvendig for kroppens celler for riktig membranfluiditet og sørger for at cellemembranen har et tilstrekkelig tykt lag. Dette er viktig for å bekjempe patogener, transportere mineraler og reagere på hormoner. Oljesyre tjener også som en viktig energikilde for våre celler, og den brukes til produksjon og biosyntese av mange viktige metabolitter. Kroppen kan selv produsere oljesyre, men det er også gunstig med denne omega-9 fettsyren i kostholdet og olivenolje kan således gjerne prioriteres i matlagingen.
 

Innhold pr dagsdose 1 kapsel 2 kapsler 3 kapsler
Agurkurtolje 400mg     800mg     1200mg    
Fiskeolje 420mg     840mg     1260mg    
Linfrøolje 340mg     682mg     1023mg    
Vitamin E 3.3mg*    6.6mg**   9.9mg***
Omega-3
Omega-3 fettsyrer totalt 417mg     834mg     1251mg    
- derav EPA 120mg     240mg     360mg    
- derav DHA 83.4mg     166.8mg     250mg    
- derav ALA 180mg     360mg     540mg    
Omega-6
GLA 76mg     152mg     228mg    
Linolsyre 177mg     354mg     531mg    
Omega-9
Oljesyre 100mg     200mg     300mg    
*=28% av ref.verdi            **=55% av ref.verdi            ***=83% av ref.verdi   
EPA = eikosapentaensyre. DHA = dokosaheksaensyre. ALA = alfa-linolensyre. GLA = gamma-linolensyre


Aktive ingredienser
• Agurkurtolje av frø (kaldpresset).
• Fiskeoljekonsentrat i naturlig triglyseridform fra sardiner og ansjos.
• Linfrøolje (kaldpresset).
• Vitamin E (naturlig d-alfa-tokoferol).

Andre ingredienser
• Kapsel av bovin gelatin og glyserol.
• Naturlige, blandede tokoferoler (antioksidant).

Anbefalt dagsdose
1 til 3 kapsler. Inntas sammen med mat og drikke.

Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides.
Erstatter ikke et variert kosthold.
Lagres tørt, mørkt og utilgjengelig for barn.

Inntak av kosttilskudd bør generelt skje i samråd med lege. Dette gjelder især ved medisinbruk, under medisinsk tilsyn, for epileptikere, samt for gravide og ammende.

Allergiinformasjon
Kan inneholde spor av nøtter.

Produsert i EU etter GMP standard og BS EN ISO 9001:2008 sertifisert kvalitetssikring. Disse produksjonsprosedyrene sikrer at grunnleggende produksjonspraksis og forutsetninger som er nødvendig for produktkvalitet og sikkerhet følges. Dette overgår det som kreves, slik at vi kan garantere et produkt av gjennomgående høy kvalitet.

PS: Det er også mulig å abonnere på alle våre produkter. Abonnement kan du bestille her

NB: Vi får en del henvendelser vedrørende Zinzino og om vårt produkt er sammenlignbart med Zinzino balanseolje. Zinzino balanseolje har en annen sammensetning; fiskeolje og olivenolje. Dvs at Zinzino inneholder verken GLA eller ALA. Vår balanseolje er vitenskapelig sammensatt for at kroppen skal oppnå optimal balanse mht både omega 3, 6 og 9, samt de gunstige fettsyrene DHA, EPA, ALA og GLA. Det eneste som da mangler, i forhold til Zinzino, er polyfenolrik olivenolje. Supplèr i så fall gjerne med en extra virgin olivenolje av høy kvalitet, f.eks Kreta, da den er spesielt rik på polyfenoler. Denne selges i norske dagligvareforretninger.

Relaterte produkter