Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK

Sunn mage (pulver)

Ønsker du i stedet et abonnement, bestiller du her

245,00 kr.
101954
På lager
+
Våre mengderabatter:
Antall 2+
Pris 235,00 kr.

Sunn Mage

180 gram pulver. For langsiktig bruk eller som kur.

En velfungerende fordøyelse, som er i stand til å forsyne hele kroppen med nødvendig næring, er en forutsetning for god helse. Med vår kombinasjon av et unikt kostfiber samt prebiotika, probiotika, enzymer og urter ønsker vi å bidra til en sunn mage - for en sunn kropp.

• Psylliumfrøskall (også kalt psyllium husk og loppefrøskall) er en fremragende kilde til kostfiber og mucilago. Mucilago. som utgjør overflaten på psylliumfrø, sveller opp ved kontakt med vann og lager en gelè som øker viskositeten til tarminnholdet. Dette regulerer fordøyelseshastigheten, bekjemper forstoppelse og renser ut avfallsstoffer. Kostfibrene kan også hjelpe mot irritabel tarm, med periodevise smerter og ubehag i magen, og gjerne veksling med diarè og forstoppelse. Alle karbohydratene i psylliumfrøskall består av kostfiber og er derfor velegnet ved ønske om å begrense inntak av karbohydrater.

• FOS (FruktoOligoSakkarider) er et prebiotika som styrker reproduksjon av gode tarmbakterier. "Sunn mage" inneholder FOS som er fremstilt av sikorirot.

• L-Glutamin er en viktig byggestein for tarmveggen, og styrker slimhinner i fordøyelseskanalen og immunsystemet. Av alle aminosyrene er glutamin den som forekommer i størst grad i kroppen og som omdannes i høyest grad, spesielt ved hard trening, sykdom eller næringsmangel. I nyrene spaltes ammoniakk fra glutamin for å opprettholde kroppens syre-base balansen. "Sunn mage" inneholder l-glutamin som er naturlig fremstilt ved en mikrobiologisk gjæringsprosess.

• Probiotika kalles også for melkesyrebakterier (laktobakterier), som er en viktig del av tarmens naturlige bakterieflora. De beskytter mot kolonisering med sykdomsfremkallende mikroorgansimer og tar del i fordøyelsesprosesser. En sunn tarmflora er nødvendig for en god helse, et optimalt næringsopptak og et godt immunforsvar.

• Fordøyelsesenzymer er aktive proteiner som jobber med å bryte ned maten, absorbere næringsstoffer og kvitte seg med avfallsstoffer. Vi trenger kroppens egen produksjon av enzymer, men vi trenger også enzymer gjennom det vi spiser. Ulike enzymer er spesialisert på å bryte ned de forskjellige næringsstoffene til mindre partikler, så kroppen lettere kan få nytte av disse. Mangel på riktige fordøyelsesenzymer kan også gi oppblåsthet og luft i magen. Bukspyttkjertelens evne til å produsere fordøyelsesenzymer begynner å falle omtrent fra 30-års alderen.

"Sunn mage" inneholder følgende plantebasert enzymkompleks:
Dette er generelle beskrivelser av hvilke roller disse enzymene har og ikke en påstand om at tilskuddet er nødvendig for tilstrekkelig enzymaktivitet i kroppen.
• Amylase: Er viktig for fordøyelsen av stivelse, som spaltes til enklere sukkerarter (maltose, isomaltose og glukose) og dekstriner. Finnes i spytt, og produseres i bukspyttkjertelen og i tarmveggen.
• Protease: Hjelper kroppen med å bryte ned protein i maten slik som kjøtt, til bittesmå byggestener som så kan brukes til å bygge og vedlikeholde kroppens vev. Produseres i bukspyttkjertelen og i tarmveggen.
• Invertase: En av de essensielle enzymene for å fordøye sukker. Spalter sukrose til sine enkelte bestanddeler; glukose og fruktose. Befinner seg i magesaften.
• Alfa-galaktosidase: Bistår i nedbryting av komplekse karbohydrater som er kjent for å lage gass i fordøyelsessystemet. Komplekse karbohydrater er sukker som finnes i grønnsaker, korn, belgfrukter, nøtter, frø, bønner og kornvarer. Intoleranse for komplekse karbohydrater er forårsaket av mangel på enzymet alfa-galaktosidase, som er nødvendig for fullstendig nedbrytning av komplekse karbohydrater.
• Hemicellulase: Bryter ned hemicellulose, som er en sentral del av celleveggen i alle planter. Fiberrik kost, som f.eks frokostblandinger, har en stor mengde hemicellulose. Hemicellulase er nødvendig for å bryte ned disse fiberrike komponentene. Enzymet produseres også av mikroorganismer i fordøyelseskanalen.
• Lipase: Hjelper kroppen med å bryte ned fett og oljer. Produseres i bukspyttkjertelen og i tarmveggen.
• Cellulase: Når vi spiser grove kornprodukter, poteter, grønnsaker, frukt og bær får vi i oss mye cellulose. Menneskekroppen produserer ikke enzymet cellulase. Derfor passerer de ufordøyd ned i tykktarmen, hvor de bare til en viss grad brytes ned av bakterier som lager enzymet cellulase.
• Fytase: Bryter ned fytinsyre, som forekommer i de fleste planter, spesielt i kornprodukter, hvor det forhindrer at kroppen kan utnytte kornets innhold av kalsium og jern fullt ut. Fullkorn er rikt på mineraler, men disse er ikke direkte tilgjengelig for kroppen vår da de er bundet til fytinsyre. Dette stoffet finnes i alle slags korn, og er konsentrert i skallet og kimen. Heldigvis inneholder kornet også enzymet fytase som bryter ned fytinsyren og frigjør næringsstoffene slik at vi kan ta dem opp. For å aktivere fytasen trengs fuktighet og varme i fire timer. Fytase arbeider best ved en temperatur på ca 55°C og ved ca 90°C blir den innaktiv. Syre, og spesielt melkesyre er med å aktive fytasen. (Surdeig består av naturlig melkesyre og gjær). Typisk kjøpbrød inneholder dermed langt mer fytinsyre enn brød bakt på tradisjonelt vis, spesielt sammenlignet med ekte surdeigbakst.

Ingredienser per teskje (3g):
Psylliumfrøskall (61%) 3355mg, FruktoOligoSakkarider (28,5%) 1568mg, L-Glutamin (4,5%) 248mg, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Amylase, Protease, Invertase, Alfa-galaktosidase, Hemicellulase, Fytase, Lipase, Cellulase, Fennikelfrø, Ingefærrot, Peppermynteblader og Papaya bladstilk.

Anbefalt dagsdose:
1 til 3 teskje (strøken) blandet i vann, inntil 2 ganger pr dag, 30 minutter før måltid. Drikk minst 1 dl vann pr teskje pulver. En strøken teskje tilsvarer ca 3 gram pulver.

Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides. Erstatter ikke et variert kosthold.

Forsiktighetsregler:
Inntak av kosttilskudd bør generelt skje i samråd med lege. Dette gjelder især ved medisinbruk, under medisinsk tilsyn, samt for gravide og ammende. Innholdet av papayablad kan ha en viss blodfortynnende effekt og vi anbefaler derfor at det avklares med lege ved evt bruk av blodfortynnende medisiner.

Produsert i EU etter GMP standard og BS EN ISO 9001:2008 sertifisert kvalitetssikring. Kun de fineste råvarer er benyttet.


PS: Det er også mulig å abonnere på alle våre produkter. Abonnement kan du bestille her

Relaterte produkter