Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK

VEG 1

Ønsker du i stedet et abonnement, bestiller du her

95,00 kr.
5065000944049
På lager
+

VEG 1 - multivitamin for veganere

90 eller 180 tyggetabletter pr boks - med smak av appelsin eller solbær

Vegan Society har, i samarbeid med HealthPlus, utviklet VEG 1 spesielt for veganere

VEG 1 gjør det enkelt å unngå de vanligste manglene i et variert vegansk kosthold

Vitamin B12
• Høyt innhold av vitamin B12, spesielt gunstig for veganere og vegetarianere.
Vitamin B12 er nesten helt fraværende fra moderne plantemat som ikke er forurenset av bakterier og insekter. Selv uvaskede, økologisk dyrkede planter inneholder en begrenset mengde vitamin B12. Veganere har ofte et redusert inntak av vitamin B12, godt under det som er anbefalt. Lavt vitamin B12 inntak gir redusert aktivitet av noen viktige enzymer samt økte nivåer av homocystein og metylmalonsyre (MMA).
Veganere som ikke får vitamin B12 fra beriket mat eller kosttilskudd, har økt risiko for anemi og skade på nervesystemet. De vanligste tidlige symptomene på vitamin B12-mangel er tretthet (fra anemi), nummenhet og prikking (fra nervesystemet) og sår på tungen.
Vitamin B12, enten det er i kosttilskudd, beriket mat eller animalske produkter, dannes av mikroorganismer.
Et tilstrekkelig vitamin B12 nivå i kroppen oppnås ved et daglig inntak på minst 10µg.
VEG 1 er designet for å gi tilstrekkelig absorbert vitamin B12 i henhold til nasjonalt og internasjonalt anbefalt inntak. Tabletten bør tygges, da dette øker påliteligheten av vitamin B12 ved spredning og oppløsning av tabletten.

Vitamin D3
I motsetning til vegansk vitamin D2 (ergokalsiferol), med begrenset opptak i kroppen, inneholder VEG 1 et unikt vegansk vitamin D3 (kolekalsiferol) fra en spesiell type lav.
Å eksponerer huden tilstrekkelig for sollys for å stimulere kroppens egenproduksjon av vitamin D, kan være vanskelig for de fleste av oss å oppnå, spesielt i vintersesongen.
Gode matkilder til vitamin D er en enda større utfordring for veganere. I planteriket er det begrensede kilder til vitamin D2 og denne er samtidig i en langt mindre effektiv form enn vitamin D3 fra animalske kilder.
Inntil for noen få år siden var vitamin D2 den eneste tilgjengelige varianten for veganere. Dette ville den engelske forskeren og biokjemikeren Mike Broughton forsøke å gjøre noe med. I samarbeid med det anerkjente University of Stirling i Skottland søkte han seg frem til en spesiell type lav som viste seg å være særdeles rik på vitamin D3. Deretter utviklet han en metode for å ekstrahere D-vitaminet. Det er denne naturlige og veganske vitamin D3 råvaren du finner i VEG 1.

Jod og Selen
De fleste planter har ingen behov for jod eller selen for deres vekst, så mengden av disse næringsstoffene i planter varierer mye.
Jod og selinntak fra veganske dietter er ofte lavere enn fra animalske dietter. Unntakene er i hovedsak selen fra paranøtter og jod fra tang.
Tang kan være en god kilde til jod, men det er vanskelig å sikre et stabilt moderat inntak da jodinnholdet i tang varierer stort, selv innenfor en enkelt type tang. Denne variasjonen gjelder også for typiske tangtilskudd. Meget variable inntak kan faktisk være verre for skjoldbruskkjertelen enn stabile og marginalt lave inntak.
Jodberiket salt er en alternativ kilde til jod, selv om det også har vært eksempler på dårlig kvalitetskontroll i dette tilfellet og det ville ikke være fornuftig å legge til mer salt bare for å få jod.

Andre næringsstoffer
VEG 1 inneholder også folsyre, vitamin B2 og vitamin B6, da de jobber sammen med vitamin B12 for å redusere homocystein nivåer. Folsyre er spesielt viktig for kvinner som planlegger å bli gravide.
Vi har med hensikt unngått å inkludere alle næringsstoffer da de fleste av dem ikke er et problem for veganere med et variert og fornuftig kosthold.
VEG 1 er ment å utfylle et sunt vegansk kosthold og forsøker ikke å gi en erstatning for en slik diett.
 

 Næringsinnhold og aktive ingredienser pr tablett  NRV
 Vitamin B2 (riboflavin) 1.6mg  114% 
 Vitamin B6 (pyridoksinhydroklorid) 2mg  143% 
 Vitamin B12 (cyanokobalamin) 25µg   1,000% 
 Vitamin D3 (kolekalsiferol fra lav) 20µg  400% 
 Folsyre (pteroylmonoglutaminsyre)   200µg  100% 
 Jod (kaliumjodid) 150µg  100% 
 Selen (l-selenometionin) 60µg  109% 

 

Andre ingredienser
Sukker, dekstrose(druesukker), naturlig akasiegummi fra akasietreet, stearinsyre, naturlig smak av appelsin eller solbær, magnesiumstearat, PVP.

Anbefalt døgndose
For voksne og unge over 11 år: 1 tablett. En hel tablett skal ikke brukes av barn under 11 år.
For barn i alderen 2-11 år: En halv tablett per dag.
Tygg eller knus tabletter for maksimal absorpsjon.

Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides. Erstatter ikke et variert kosthold. Lagres tørt, mørkt og utilgjengelig for barn.

Inntak av kosttilskudd bør skje i samråd med lege. Gjelder især ved medisinbruk, under medisinsk tilsyn samt for gravide og ammende.

Produsert i EU etter GMP standard og BS EN ISO 9001:2008 sertifisert kvalitetssikring. Disse produksjonsprosedyrene sikrer at grunnleggende produksjonspraksis og forutsetninger som er nødvendig for produktkvalitet og sikkerhet følges. Dette overgår det som kreves, slik at vi kan garantere et produkt av gjennomgående høy kvalitet.

Under hvilke omstendigheter anbefales det å ta VEG 1?
Det anbefales å ta VEG 1 hvis du ikke pålitelig oppfyller dine behov for vitamin B12, vitamin D, jod og selen på annen måte.

Hvordan skal VEG 1 brukes?
Den ideelle måten å innta VEG 1 er å tygge den under eller umiddelbart etter et måltid. Fettinnholdet i måltidet kan øke absorpsjon av vitamin D og fordøyelsesprosessen kan gi mer konsistent absorpsjon av vitamin B12. Å ta VEG 1 med et måltid minimerer også effekten av sukkerinnholdet på tennene.

Hva må jeg vite før jeg begynner å bruke VEG 1?
Hvis du mistenker at du har alvorlig mangel på næringsstoffer i kroppen, eller hvis du tar reseptbelagte legemidler, bør du konsultere lege eller apotek.

Kan jeg trenge mer av næringsstoffene i VEG 1 enn VEG 1 gir?
Høyere doser vitamin B12 og vitamin D enn de i VEG 1 kan være nødvendig hvis du har blitt diagnostisert med alvorlig mangel på disse.
Hvis du har hatt utilstrekkelig tilførsel av vitamin B12 i lang tid, vil legen evt anbefale et høydose tilskudd i en kort periode, som f.eks Høydosert vitamin B12 som metylkobalamin. Dette vil øke blodnivået raskt, selv om det er en midlertidig malabsorpsjon på grunn av mangel. Etter dette vil VEG 1 generelt være tilstrekkelig.
En liten minoritet av mennesker har vedvarende alvorlig vitamin B12-malabsorpsjon. Dette er sjeldent hos unge mennesker, men kan påvirke ca 2% av de over 65 år. I disse tilfellene er mye høyere orale doser (minst 2000 μg per uke) nødvendig for å korrigere mangel.

Er det greit å ta VEG 1 under graviditet?
Ingen av ingrediensene i VEG 1 er problematisk under graviditet. Faktisk er både vitamin B12, jod og vitamin D alle spesielt viktige under graviditeten. VEG 1 inneholder også folsyre som anbefales under graviditet, selv om mengden (200 μg) er mindre enn anbefalt mengde (400 μg) under tidlig graviditet og under forsøk på å bli gravid. For å være på den sikre siden anbefaler vi likevel at inntak av kosttilskudd generelt under graviditet skjer i samråd med lege.

Jod for gravide og ammende
Helsedirektoratet anbefaler et daglig jodinntak på 200µg for ammende og 175µg for gravide. VEG 1 inneholder 150µg jod pr tablett. Et lite ekstratilskudd av jod kan være aktuelt dersom kostholdet ikke dekker det resterende behovet på hhv 50µg og 25µg. Vi anbefaler likevel at dosering for den enkelte tilpasses i samråd med lege.

Kan VEG 1 gis til barn yngre enn 2 år?
• En fjerdedel eller en tredjedel av en knust tablett kan blandes i mat en gang om dagen og tilbys til 1-2 åringer. Vennligst diskuter bruk av kosttilskudd for småbarn med helsepersonell.

Hvorfor inneholder VEG 1 sukker?
VEG 1 inneholder 0,625 gram sukker. Sukker brukes fordi den gir en stabil, smakbar og tyggbar base for tablettene. Disse egenskapene er viktige siden tilskuddet er beregnet for både barn og voksne.
Den eneste potensielle skadelige effekten av en så liten mengde sukker ville være en liten øking i risikoen for tannråte, men dette minimeres hvis VEG 1 tas i forbindelse med et måltid.
Vi har sett på alternativer - inkludert fruktekstrakter, stevia og xylitol - men har ikke funnet et like tilfredsstillende alternativ. Fruktekstrakter var upraktiske på grunn av ustabilitet. Stevia har en særegen smak og det er en lovlig grense for mengden som kan brukes per kilo. For å matche det nåværende søthetsnivået til VEG 1, må vi overskride dette. Hvis xylitol brukes i nivåer på over 10% av den totale produktvekten, må produktet bære advarselen: "For mye forbruk kan forårsake avføringsvirkninger".

Hvorfor brukes PVP i tablettene?
Polyvinylpyrrolidon (PVP) brukes til å maskere den sterke smaken av selen (selenometionin) og til å forbedre smaken. Vi bruker selenomethionin som er den form for selen som finnes naturlig i planter. Ikke-veganske kosttilskudd bruker ofte skjellak (en harpiks fra insekter) i stedet for PVP. PVP er trygt i mengder som er mye større enn det som brukes i VEG 1.

PS: Det er også mulig å abonnere på alle våre produkter. Abonnement kan du bestille her

Relaterte produkter