Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK

Vitamin D3 + K2

Ønsker du i stedet et abonnement, bestiller du her

145,00 kr.
102003
På lager
+

Høydose vitamin D3 + vitamin K2

90 kapsler à 80µg (3200IE) vitamin D3 + 100µg vitamin K2 - egnet for vegetarianere

Vitamin D3
• Vitamin D3 er den formen av vitamin D som lages i kroppen, og er derfor langt enklere å absorbere enn andre former.
• Vitamin D har lenge vært anerkjent for sine mange fordeler, særlig sitt bidrag til vedlikehold av normale ben og tenner hvor det spiller en nøkkelrolle for å sikre at et tilstrekkelig nivå av kalsium er tilstede i bein. Andre fordeler med vitamin D er bl.a å støtte immunsystemet og muskelfunksjon.
• Vitamin D er et fettløselig næringsstoff. Vitamin D finnes i torskeleverolje, eggeplomme og vitamin D-beriket mat. Det er likevel vanskelig å få dekket behovet for vitamin D gjennom kosten. Storparten av vitamin D dannes i kroppen under en kjemisk reaksjon som starter med sollyseksponering mot huden. Derfor er vitamin D ofte referert til som solskinnsvitaminet.
• Om sommeren kan mange få dekket behovet for vitamin D bare ved å være ute i solen. Kroppen har en evne til å lagre vitamin D i opptil flere uker, men sent på høsten begynner det gjerne å gå nedover med vitamin D-lageret. Fra januar og februar har vi gjerne de laveste nivåene.
• Mange nordmenn har D-vitaminmangel og i år 2017 økte myndighetene den øvre grensen for vitamin D i kosttilskudd; fra 20 til 80 µg. Dette har trolig en signaleffekt slik at flere blir bevisste på viktigheten av tilstrekkelig med vitamin D i kroppen. Samtidig var ikke den tidligere maksdosen på 20µg tilstrekkelig for alle.

Vitamin K2
• Også K2-vitaminer er noe de fleste av oss får i oss lite av. Vitaminet produseres i mindre grad av bakterier i tarmen. Noe finnes også i lever, egg, enkelte modne oster og gjærede produkter. Økt inntak av vitamin K2 kan derfor være gunstig.
• Vitamin K2 lagres i kroppen i mindre grad enn andre fettløselige vitaminer. Jevnlig tilførsel er derfor en fordel for å opprettholde et stabilt nivå.
• Vitamin K2 (menakinon-7) er den mest bioaktive formen av vitaminet.
• Det naturlige K2-vitaminet (menakinon-7) frakter kalsium fra blodårene til skjelettet og aktiverer proteinet osteokalsin i skjelettet slik at det binder kalsium til beinmassen.

Vitamin D3 og K2 bidrar begge til å opprettholde normale knokler.
I tillegg bidrar vitamin D3 til…
- normalt opptak/utnyttelse av kalsium og fosfor
- normale kalsiumnivåer i blodet
- å opprettholde normal muskelfunksjon
- å opprettholde normale tenner
- immunsystemets normale funksjon
- celledelingsprosessen

Aktive ingredienser
Vitamin D3 som kolekalsiferol fra lanolin, vitamin K2 som menakinon-7.

Innhold pr tablett Referanseverdi
Vitamin D3 80µg / 3200ie 1600%
Vitamin K2 100µg 133%

Andre ingredienser
Hydroksypropylmetylcellulose (HPMC) kapsel, mikrokrystallinsk cellulose, magnesiumstearat, silisiumdioksid.
Fra fremstillingsprosessen er det spormengder av: akasiegummi, sukkerrør, solsikkeolje, modifisert maisstivelse, dikalsiumfosfat.

Anbefalt dagsdose
Voksne, fra 18 år: 1 kapsel. Inntas sammen med mat og drikke.
Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år.
Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides.
Erstatter ikke et variert kosthold.
Lagres tørt, mørkt og utilgjengelig for barn.

Inntak av kosttilskudd bør generelt skje i samråd med lege. Gjelder især ved medisinbruk, under medisinsk tilsyn, samt for gravide og ammende. Pga innhold av vitamin K2 skal tilskuddet ikke brukes sammen med blodfortynnende som Marevan/Warfarin uten samråd med lege.

Allergiinformasjon:
Selv om det tas strenge forholdsregler for å forhindre krysskontaminering, produseres dette produktet i et anlegg som også håndterer allergibaserte materialer som nøtter, frø, melk, egg, frokostblandinger, soya, sennep, selleri, fisk, krepsdyr og sulfitt.

Produsert i Storbritannia etter GMP standard og BS EN ISO 9001:2008 sertifisert kvalitetssikring. Disse produksjonsprosedyrene sikrer at grunnleggende produksjonspraksis og forutsetninger som er nødvendig for produktkvalitet og sikkerhet følges. Dette overgår det som kreves, slik at vi kan garantere et produkt av gjennomgående høy kvalitet.

PS: Det er også mulig å abonnere på alle våre produkter. Abonnement kan du bestille her

Relaterte produkter